Látogatottság




Locations of visitors to this page


Google

Google

adsense

Címkék

hArcOK

Önámítás lenne, ha azt mondanám, mindenkinek szól. Főképp az unalom elűzése, az ezt olvasók mosolyra fakasztása a cél. Megmutatni a világnak, hogy tömören (néha szószátyáran) mekkora hülye is vagyok. Lesznek benne képek, videók, gondolatok, összefüggések, nyalánkságok. Az általam leírtakért az MGM semmilyen felelősséget nem vállal!

Friss topikok

  • zsholtiqa_nyócvanbazze: ÍRJÁ' MÁ' VALAMIT MEGINT!!!!!!!!!!! Olvasni lenne kedvem az agymenéseid!!!! (2009.04.14. 20:56) Ülök a buszon, mélázva
  • mastadoc: Szia! Dani 28 éves volt, amikor életét vesztette egy értelmetlen autóbalesetben. Én Zoltán vagyok. (2008.07.30. 11:53) Együd Dani
  • mónika: Kedves Zoli! Tudod a divat, valahol a Mc' Donaldsnál kezdődik, és a svájci síeléseknél ér véget, ... (2008.02.19. 19:45) 5 pártti egyetértés
  • Zsé: Ma jöttem rá, hogy mióta nem dolgozom a GyarmatiTV-nél, azóta nem szedek nyugtatót:) JUHÉÉ (2007.11.13. 17:56) Becsöngettek!
  • Zsé: Szerinted a TRAUBI a MÁRKA meg az összes többi akkor és most mennyivel jobb összetevőiben mint a C... (2007.11.06. 23:21) Traubit szódával

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezekre odafigyelek

Balassagyarmati Nyáriszünet Kht.

2007.08.08. 11:16 | Mastadoc | 21 komment

Címkék: tévé gyarmat

A "nyáriszünet" jó. Jó, mert az ember pihen ez idő alatt. Ki aktívan, ki passzívan. Mindenki a vérmérsékletének megfelelően. Én speciel szeretem a vakációt, mert lusta vagyok és olyankor nem kell csinálni semmit. De azt azért én is furcsának tartom ha egy tévé megy el vakációzni!

Márpedig ez történt Balassagyarmaton. Előre bejelentett, szépen megtervezett, karbantartási munkákra hivatkozva elment a tévé nyaralni. Hoppá! Egy közszolgálati, helyi információs médium, aki a "Balassagyarmat a Balassagyarmatiaké" szlogent tűzte a zászlajára elhalkult. Most nem kell a gyarmatiakat tájékoztatni, mert nem történik úgyse semmi. Meg ugye senki sem örülne, ha nyaralása közben dolgoznia kellene!Így van ezzel Ő is, mármint a tévé.

A korrektséghez az is hozzátartozik, hogy az általuk szerkesztett képújság működik! Lehet olvasni rajta például azt is, hogy a tévé jutányos áron árulja ventilátorait, asztalait, székeit és még jó néhány dolgot. Ezen információk alapján megfogalmazódott bennem néhány kétely.
Miért kellett kirúgnia mindenkit az új ügyvezető igazgatónak?
Ha az ő szemszögéből nézem, a képlet egyszerű. Mivel "nyáriszünet" van, nincs adás, tehát nem kell stáb, akiket az el nem végzett munkáért fizetni kellene. Van 1 ember (Ő, a főnök), aki megbízási szerződéssel van az élen (meg egy másik, szintén nem működő Bgyarmati tévé élén, a munkaügyi központ által támogatva, mint kiemelten hátrányos helyzetű) ezért csomó pénzt spórolt meg ezzel a húzásával. A kiemelten hátrányos helyzetet értem, mert bár két tévé élén állni úgy, hogy egyik sem működik, hát az tényleg pech. (Bár lehet, azért nem működik egyik sem mert Ő van ott????) Bocsánat! Ez aljas volt! Szégyellem is magam érte!

Vagy azért, mert az eddig jól működő stáb nem lett volna képes az új műsorszerkezet által megkövetelt kritériumoknak megfelelni. Ami a takarítónőre nézve kicsit furcsán hangzik. De ha a riportert nézzük, akkor igaz. A régi riporter biztosan képtelen lett volna "Ittas vezetésért vették el a jogosítványom" oknyomozó riportot készíteni, mert Ő nem vezet ittasan. Így nem lett volna annyira életszerű. (Bocsánat Csaba, de erre te alkalmatlan lettél volna). Helyette az új gyakornok (értsd barát) könnyekig megható, tényfeltáró riportját láthatjuk, majd, a "nyáriszünet" után.
De ott van az operatőr, aki szintén képtelen lett volna a gyarmati betöréssorozatról meggyőző, néhol már sokkoló képsorokkal operáló, dokumentarista jellegű filmet készíteni, mivel nem volt ott! Esténként láthatunk megrendezett betöréseket eleget a televízióban (már amelyik éppen nincs "nyáriszüneten"). De ezt is megoldották. A vezír egyik barátja ott volt, csinálta. Betört, osztozkodott, s talán ősztől (amikor beindul a tévéadás ismét) nyilatkozik is.
Az eszközöket pedig azért kell eladni, hogy a szűkös -a város által adott-  19.8 millió forintos büdzsét kitágítsák. Lehetőségük legyen jobb, nagyobb, szebb műsorok létrehozására.

Itt jegyzem meg, hogy van 1-2 ötletem új műsorok készítésére. Néhány cím ízelítőül:
- Felelősséggel az utakon - Részegen, de óvatosan vezetéstechnikai tréning
- Az ittas vezetés következményei - ismeretterjesztő műsor, amiben jogászok, orvosok, rendőrök és hozzátartozók szólalnak meg
- Iszok-vezetek - életképek, emberi történetek öt percben
- Hogyan törjünk be - ismeretterjesztő riportműsor a balassagyarmati rablások résztvevőivel
- Mit lopjunk... - orgazdák nyilatkoznak öt percben

Ide egy frappáns befejezést szerettem volna... sajnos nem sikerült. Részben azért, mert az ügy még folyamatban van, részben azért, mert ez a tragikomikus helyzet inkább tragikus, minthogy mosolyra fakasszon és humoros befejezésre sarkalljon. Remélem ősszel, amikor ismét beindul az adás, itt, a blogomban kell ezen írásomért bocsánatot kérnem, mert az új műsorszerkezet elkápráztat, szórakoztat és a legmaximálisabb felkészülésről, szakmaiságról tesz tanúbizonyságot. De addig is megveszem az eladó íróasztalt és ventilátort, hogy ezzel is támogassam a most feketén és némán, a karbantartási munkák miatt szünetelő információs forrást!

A bejegyzés trackback címe:

https://mastadoc.blog.hu/api/trackback/id/tr95135066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsé 2007.08.08. 13:17:16

Amúgy meg takarítónő régóta nem volt. Ezt elírták az újságban. Talán ott kezdődött az egész. Azért volt büdös meg mocsok mivel a fejétől büdösödik 1ébként is....hát ez van

torjay 2007.08.08. 14:47:07

megláttam a fejlécet, azt hittem magamat látom. De egy egoista bunkó vagyok!

De, Zsé! Most mond+. Nem hasonlítunk?

Zúgolódnak az emberek a városban, hogy kissé arogáns a város vezetése! Olyan ritkán vagyok itthon. Igaz ez? Vagy ismételten egy posztliberálbolsi rágalomhadjáratról van szó?

Permi · http://koli.kando.hu/permi 2007.08.08. 15:03:20

Nem zörög a haraszt, tartja a mondás.. Ez esetben pedig különösen igaz. Mindenki tudja de senki nem meri mondani: nekünk azért kellett mennünk, mert átláttuk a dolgokat, beleláttunk olyanokba ami szúrta az új "vezető" szemét. Uj arcokkal már nem lesz ilyen veszély, vagy legalábbis el kell telni jópár hónapnak h. belelássanak ilyen mélységbe, akkor meg már tök mindegy lesz a vezetésnek.. Ennyi! Ez a való világ. Én nem panaszkodom, mert én csak jól jöttem ki mindebből. De sajnos sokan nem, és emiatt vérlázító a dolog. Jó lenne elővenni az első testületi dvdt, meg az uj vezető beiktatásáról készültet is és visszanézni... Lennének érdekességek!!!

CybeRKindR 2007.08.08. 15:36:44

faja volt tamas, magam sem tudtam volna szebben kifejezni a dolgokat. Könnyekig, vagy könyékig meghatódtam....Grat!jah, és ha kiárúsítás folyik a TVnél, megkérdezném hogy nincsen véletlenül akciós dobozos sörük?ha van jelezzetek.....veszek, plusz még mellé egy széket is hogy kényelmesem nézzem a lagzisvideókat. köszönömszépen

Zsé 2007.08.08. 19:31:02

De, Atti! Kicsit hasonlítotok, igen. De még mi is hasonlítunk ha ezt mondod magadra mert én is egoista bunkó vagyok:) De sztem mindenki az, ez természetes.
És nem, NEM posztliberálbolsi rágalomhadjáratról van szó. Itt semmi nem rágalom. Persze attól függ kinek a szemszögéből nézünk dolgokat!

torjay 2007.08.08. 22:38:43

adobe! Nem szép dolog lebuzizni az új Gyarmati TV-t. Semmi alapja. Lehet, hogy jó lesz. Ami kritikát érdemel az az előző csapat szétverése. Az csúnya dolog volt (mondjuk ki: helyenként bunkóság), legalább olyan csúnya, mint lebuzizni másokat. A teljesítményt lehet kritizálni, de személyeskedni nem szép dolog! Nem tartom helyén valónak, hogy Házy haverjait belekeverjük a sztoriba. Ő nem tehet, arról amit mások tettek. A történtek után gondolom Ő is úgy viszonyul hozzájuk. Ha mégis feltünnek a TV képernyőjén, akkor igen! De addig nem. Félre értés ne essék: nem akarom védeni őket. (Sőt!) Csak a korrektség így kívánja!

torjay 2007.08.08. 22:41:30

Hopp! adobe hozzászólása moderálva lett. Helyes!

EncorePhoto 2007.08.08. 22:44:39

TAMAS, BELINKELTELEK AZ OLDALAMRA. NÉZD MAJD MEG. A LINKBLOGOKBA VAGY. CSÁKÓ!!!

Permi · http://koli.kando.hu/permi 2007.08.09. 08:46:36

Van egy népi mondás, ami emígyen szól: nem zörög a haraszt... És különben is manapság nagyon sok \"büszke\" ember lett kicsiny hazánkban.DE MIÉRT????? :))

adobe 2007.08.09. 17:38:18

Minden tiszteletem Torjay-nak, mert elutasítja a tévé buzizását, ámbár szerintem erről szó sem volt. Ha valami áthallása volt ez ügyben, az csak az asszociáció műve. Korrektségét elismerve azzal viszont nem értek egyet, hogy a barátok függetlenek egymástól. A madarat tolláról.....stb. népi bölcsesség őrzi az ezzel kapcsolatos véleményemet. És "aki a korpa közé keveredik....,stb. is arra utal, hogy erkölcsiségünk egyik mércéje a barátság. Aki pedig közszereplő, (és a tévé vezetője szerintem az), nem szerencsés, ha hírbe keveredik bizonyos ügyekkel. Mondhatjátok persze, hogy a Monika-ügy az USA-ban is csak egy jó adoma volt, Balassagyarmaton ez pitiáner téma. Meghajlok. Talán én látom rosszul az ügyet.
Azt viszont, hogy Házy a tizenévesek kommunikációs képzését fel meri vállalni komolyabb tapasztalatok, érdemi szakmai végzettség nélkül, több, mint bátorság. Ma, amikor kommunikációs egyetemek ontják tehetséges professzorok jóvoltából a tévés szakembereket, mosolyra fakaszt, (ahogyan a hírlapos fotón látni), hogy az igazgató úr áll egy demó-tábla előtt és elkápráztatja "tanítványait". Tegye, és csinálja a maga örömére, de egy magára valamit adó városnak szemlesütve nem szabad tűrnie. De ebben is tévedhetek. Megadom magamat.

torjay 2007.08.09. 19:51:28

Igazad van adobe! "az új Gyarmati TV igazgatóját". Elírtam. Bocs.
Valóban lehetett valami áthallás, mert még mielőtt elküldtem volna a hozzászólásomat már moderálva lett, ami kapcsán írtam.Tehát nem csak én értettem félre.
Biztosan a barátja, vagy csak haverja? Ha barátja, akkor osztom a véleményed.
De lassan már ott tartok, hogy védem őt/őket. Pedig távol álljon tőlem! Szerintem egy igen jó szakemberekből álló gárdát sikerült nem szakmai alapon szétkergetniük. De Medvácz Lajos már a választásokat megelőzően a pártot emlegette a média partnerének, nem pedig az önkormányzatot. Mit vártunk?

Permi · http://koli.kando.hu/permi 2007.08.10. 08:08:34

\"Ki ott belépsz, hagyj fel minden reménnyel..\"
Eljutottunk odáig, hogy aki erkölcsi bizonyítványt kaphat, az nem teheti be oda a lábát. Bár szerintem ezekután bolond aki be akar oda menni.. :)

adobe 2007.08.10. 10:05:37

Kedves Permi!
Miért gondolod, hogy annyira megveszekedett a helyzet? Ahogyan korábban is írtam, olyan bájosak azok a legénykék ott a tévés képzésen. Ártatlan angyalkaként merengenek a fotókon, illetve Atyesz magasröptű gondolatain. Azt viszonmt nem olvastam a KUR-zus témái között, hogyan lehet szétlopni a stúdiót, átverni a képviselőtestületet és a várost rossz élettel. Azt mondják, hogy a városvezetők haverja. No, szép kis barátság, ha őket is sz..ba hagyta. Azért Atyeszban lehet valami
titkos, sarmos, ha enmnyire döglenek érte! Szeretném megsimogtani a kezét!

Permi 2007.08.10. 10:42:39

Ha nem baj, én a kéz simogatósdit kihagynám. Nálam ez nyári MELEG dolog nem begyere!! Én nem vagyok egy BÜSZKE ember!! Lehet h. ez ma már szégyen, de evvan...

szjosko 2007.08.10. 17:01:57

Sziasztok!

Először is: személyesen nem ismerem a TV új igazgatóját. Nem ismerem továbbá párti kötődéseit sem. Persze nem lennék szomorú, ha emiatt jogosan lehetne őt támadni, de hát ez a jobbosok stílusa, nem az enyém. Amit viszont tudok: akik eddig a Gyarmati TV képernyőjén voltak, azok NEM oda valók. Egyikük sem. Persze lehet, hogy mindannyian profi médiaszakemberek (amit kétlek) de egyszerűen nem képernyőképesek. Szóval értük nem kár. Ami pedig az ittas vezetést illeti: jómagam elítélem, viszont nem gondolom, hogy ez alapján kellene bárkit kirúgni (kivéve, ha hivatalos személy), hiszen más a munka és más a magánember (ha minden italozót kirúgnának, nem sokan dolgoznának ma Magyarországon, ahol több mint 1 millió alkoholista van). Arról nem is beszélve, hogy nem vonhatunk felelősségre senkit barátja, ismerőse, sőt sokszor még rokonai cselekedeteiért sem, még akkor sem, ha valakinek például köztiszteletben álló tanárnőként a lánya gyilkos, ugye?

Zsé 2007.08.10. 18:34:49

Hát egy kicsit más síkra terelődött a mondanivaló Kedves SZJOSKO! Egyébként eddig nem azokról az emberekről volt szó akik a ,,képernyőn" voltak, sem ITT sem pl. a Nógrád Megyei Hírlapban! Viszont IGAZAD van ebben. Eddig RÓLUNK, a műsorok készítőiről volt szó, amit szintén lehet kritizálni (kevés pénz-alacsony színvonal), de tényleg önző módon eddig a tisztelt ,,képernyőn lévő kollégákról" nem is esett szó...Bocsánat érte!!

Permi · http://topfm.fw.hu 2007.08.10. 18:47:41

Nem is kell elítélni senkit.. Van aki MÁS mint más és ez jó. Vagy nem.
Hát igen, képernyősök. Ha valaki semmit, vagy csak jelképes összeget kap azért hogy heti 2x megjelenjen (értsd: felöltözik, bemegy, felolvas, izzad, tűr stb stb), akkor sztem nem várhatunk el Bárdos András szintű hírolvasót, meg Kudlik Juli szintű háziasszonyt.. Tegye fel a kezét aki a mai világban pénz nélkül tesz vmit? Na ugye. Akkormeg? Miről beszélünk?
Egyébként volt képernyős "válogatás" anno. De a jelöltek amint megtudták h. ezért ők nem igazán fognak kapni semmit, akkor valahogy elmúlt a lelkesedése mindegyiknek. Aki maradt azért maradt mert SZERETTE CSINÁLNI. ÉS GYARMATIAK VOLTAK A KÉPERNYŐSÖK! Nesze neked szar, itt egy pofon! Hogy is van ez? Irodavezető + hirdetés felvevő szintén gyarmati (VOLT). Hoppá! Piff! Még egy pofon. Akkor ki a nagy lokálpatrióta? Aki azt hangoztatja h. gyarmat a gyarmatiaké és mégis kib@ssza őket?
Remélem a kérdéseim nem költői kérdések maradnak...

adobe 2007.08.17. 19:31:47

No SZJOSKO, te azért nem vagy igazán bőségben az érvekkel, legalábbis a mai helyzetet nem nagyon ismered, mert akkor ilyeneket nem nagyon írnál, hogy a rokonáért senki nem felelős. A Veres János pü. miniszternek miért kell akkor a fiaiért felelni, vagy csak a szociknál számít a család? Nézed biztosan a tévét, no nem a gyarmatit, mert azon legfeljebb MELEG helyzeteket várhatunk (apropo, látta valaki őket az Andrássy úton felvonulni?), szóval naponta szívatják a közéleti embereket, hogy melyik családtagja mit csinált. Jobbról, balról egyaránt.
Ennek a házy-embernek még mindíg vastag a kép az orcikáján, hogy nem számít nála semmi kritika? Ja, úgy hírlik, hogy a "kerek bástyában" a csíkosok izgalomban vannak, áhítoznak a friss húsára.
Már csak egy pillanatkép a gyarmati utcáró, amelyt a minap exponáltunk: a tévés kocsiból kiszáll két szépfiú és a forróság miatt egymás tölcséréből nyalják a fagylaltot. puszi!

Permi 2007.09.04. 10:53:48

Egy kis ízelítő az INFO+ ill. TUDÁS- tíví első adásának visszhangjairól..
Látom az emberek értékelik :)

www.nmedia.hu/index.php?apps=forum2&a=10&from_1=0&from_2=0&rendezes=1&forum_id=4854#

adobe 2007.10.08. 15:10:26

A minap hallottam, hogy a Gyarmati Televíziónál belső vizsgálatot rendeltek el. Házy Attila azt mesélte, hogy a nyár kevés volt neki a műsorszerkezet kitalálására. Nem a barátaival kellett volna szaladgálnia, valaki mondta, hogy együtt meditáltak a sötétben a stúdióban, miközben keresték a vezérfonalat.
Hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, azt csak a magasságos városi vezérkar tudja, mert biztosan komisszárokat küldenek oda.
A Polgármester úr még mindig szerelmes a kis agresszorba, és a csacholással meddig győzik, őrizni a tévés bástyát?

/me 2007.10.09. 10:23:27

www.nogradmegyeihirlap.hu/index.php?apps=cikk&d=2007.10.09&r=1&c=633793

Nap mondata: "Van városi televízió, csak nem olyan, amilyennek elgondoljuk!"
Hehe! ;)
süti beállítások módosítása