Látogatottság




Locations of visitors to this page


Google

Google

adsense

Címkék

hArcOK

Önámítás lenne, ha azt mondanám, mindenkinek szól. Főképp az unalom elűzése, az ezt olvasók mosolyra fakasztása a cél. Megmutatni a világnak, hogy tömören (néha szószátyáran) mekkora hülye is vagyok. Lesznek benne képek, videók, gondolatok, összefüggések, nyalánkságok. Az általam leírtakért az MGM semmilyen felelősséget nem vállal!

Friss topikok

  • zsholtiqa_nyócvanbazze: ÍRJÁ' MÁ' VALAMIT MEGINT!!!!!!!!!!! Olvasni lenne kedvem az agymenéseid!!!! (2009.04.14. 20:56) Ülök a buszon, mélázva
  • mastadoc: Szia! Dani 28 éves volt, amikor életét vesztette egy értelmetlen autóbalesetben. Én Zoltán vagyok. (2008.07.30. 11:53) Együd Dani
  • mónika: Kedves Zoli! Tudod a divat, valahol a Mc' Donaldsnál kezdődik, és a svájci síeléseknél ér véget, ... (2008.02.19. 19:45) 5 pártti egyetértés
  • Zsé: Ma jöttem rá, hogy mióta nem dolgozom a GyarmatiTV-nél, azóta nem szedek nyugtatót:) JUHÉÉ (2007.11.13. 17:56) Becsöngettek!
  • Zsé: Szerinted a TRAUBI a MÁRKA meg az összes többi akkor és most mennyivel jobb összetevőiben mint a C... (2007.11.06. 23:21) Traubit szódával

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ezekre odafigyelek

Motoros támad ás

2007.09.10. 13:11 | Mastadoc | 2 komment

Címkék: vélemény motor vidék quad

Nem esik (most) az eső, nem fúj túl erősen a szél, nincs túl hideg, tökéletes idő van a terepmotorozáshoz. A baj csak annyi, hogy a törött bokám nem gyógyul elég fürgén. Ezért csak videókon élhetem át a motorozás semmivel össze nem hasonlítható feelingjét. Bár van, aki ezt nem hitte el.

Itthon rohadok és idegesítem magam azon, hogy nem tudok elmenni motorozni, amikor csöngetnek. Nyitom az ajtót és egy (megjegyzem: jogosan) feldúlt mezőgazdasági vállalkozó áll a küszöbön. Minden kertelés nélkül, in median res közli, hogy nem akar rendőrségi ügyet, de fizessek neki 100e Ft-ot. Egyből megéreztem, hogy itt nincs minden rendben, ezért beinvitáltam egy kávéra és kértem mondjon el mindent. A történet egyszerű: valaki „szétkapartatta” a szántóját, ezzel nagyságrendileg százezer forintos kárt okozva neki. Mivel régebben ő is motoros volt, nem akar rendőrségi ügyet, úgy gondolta, hogy inkább személyesen bír jobb belátásra.

Az úriember teljesen normális volt. Mivel nem karhatalommal érkezett és megértette, hogy törött bokával nehéz lenne motorozni, sikerült vele teljesen korrektül elbeszélgetnem. Sőt! Kiszállított a saját autóján a helyszínre is. Ahol, bár nem vagyok egy Winettou, néhány érdekes dologra azért rájöttem. Egy kb. 8-10 fős quados társaság tehette tiszteletét a szántón, ahol mindenkinek sikerült megállnia a szélén. Kivételt képez az az 1-2 emberke, aki –gondolom- mer' jó sima, megforgatta egy kicsit négykerekű istenverését. Na, ennek vagy ezeknek a gyerekeknek üzenem a következőket:

 

Kedves Köcsög Quados!

A jó Isten nem azért teremtett neked fejet, hogy legyen helye a szádnak, hanem azért, hogy a benne lévő, nyilván csökevényesedett szervedet, az agyadat használd! Miattad utálnak minket, motorosokat! És hidd el, minden jóérzésű motoros gyűlöl téged emiatt. Szellemi korlátoltságod okán leírom, mi az, amit soha ne tegyél. Soha ne járj művelt területeken! Mindig van mellette földút, amin haladni tudsz. Így nem teszed tönkre más munkáját, nem jelentenek föl stb. Ne járj természetvédelmi területen! Ha mégis muszáj átvágnod ilyenen, akkor lassan haladva, már kitaposott úton közlekedj. Nem tudhatod miben okozol kárt. A te életed is szorosan összefügg a természettel. Ha elpusztítod, a saját életed teszed tönkre.

Ez csak két dolog, amit be kell, hogy tarts ahhoz, hogy ne tartsanak kreténnek. Van még számtalan, de nem leszek telhetetlen. Ezeket tartsd be, aztán a többire magadtól is rá fogsz jönni, remélhetőleg.  

Azoknak, akiknek nincs hol motorozniuk, adok egy tippet ami nálunk bevált. Beszélgessetek olyan emberekkel, akik a mezőgazdaságból élnek meg. Biztos kaptok tőlük hasznos infót, hogy hol hagytak el kaszálót, legelőt, amit birtokba vehettek. Egy kis összefogással, kis munkával nagyon kemény pályát lehet összehozni. Nekünk nagy szerencsénk van, mert egy hatalmas területen (domboldallal, erdővel, mezővel) garázdálkodhatunk. Viszont ha elmész túrázni, a kitaposott földutakat használd. Azok is tudnak -állapotuk miatt- kihívásosak lenni.

Azok az emberek, akik magukra ismernek, remélem elgondolkoznak ezen. Azok, akik eddig is betartották ezen egyszerű, de fontos szabályokat, KÖSZÖNÖM!

A bejegyzés trackback címe:

https://mastadoc.blog.hu/api/trackback/id/tr7161712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Permi 2007.09.10. 14:14:14

Ehh.. Turisták!

Permi 2007.09.13. 09:33:59

Ugy látom ez a kvados cucc nem igazán ütött! :( Uj post?
süti beállítások módosítása