Látogatottság




Locations of visitors to this page


Google

Google

adsense

Címkék

hArcOK

Önámítás lenne, ha azt mondanám, mindenkinek szól. Főképp az unalom elűzése, az ezt olvasók mosolyra fakasztása a cél. Megmutatni a világnak, hogy tömören (néha szószátyáran) mekkora hülye is vagyok. Lesznek benne képek, videók, gondolatok, összefüggések, nyalánkságok. Az általam leírtakért az MGM semmilyen felelősséget nem vállal!

Friss topikok

  • zsholtiqa_nyócvanbazze: ÍRJÁ' MÁ' VALAMIT MEGINT!!!!!!!!!!! Olvasni lenne kedvem az agymenéseid!!!! (2009.04.14. 20:56) Ülök a buszon, mélázva
  • mastadoc: Szia! Dani 28 éves volt, amikor életét vesztette egy értelmetlen autóbalesetben. Én Zoltán vagyok. (2008.07.30. 11:53) Együd Dani
  • mónika: Kedves Zoli! Tudod a divat, valahol a Mc' Donaldsnál kezdődik, és a svájci síeléseknél ér véget, ... (2008.02.19. 19:45) 5 pártti egyetértés
  • Zsé: Ma jöttem rá, hogy mióta nem dolgozom a GyarmatiTV-nél, azóta nem szedek nyugtatót:) JUHÉÉ (2007.11.13. 17:56) Becsöngettek!
  • Zsé: Szerinted a TRAUBI a MÁRKA meg az összes többi akkor és most mennyivel jobb összetevőiben mint a C... (2007.11.06. 23:21) Traubit szódával

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezekre odafigyelek

A nagy ho-ho-ho horgász

2007.08.25. 16:34 | Mastadoc | Szólj hozzá!

Címkék: hétvége horgászat

Pénteken pecázni voltam a barátaimmal, Rolanddal és Balázzsal. Életem első horgászata volt ez.  (Bár voltam már kint éjszakai horgászaton, a nándori tavon, de ott inkább, mint  felügyelő - többet foglalkoztam a két illuminált pecással, mint az ő szerelékeikkel - tevékenykedtem.)
Eredményeink méltán tölthetnek el büszkeséggel. Hárman 15 db halat fogtunk (Roland 9 ponty, Balázs 2 ponty 1 harcsa, én 3 ponty), ami szép teljesítmény. Ha hozzá vesszük még a járulékos dolgokat (nád, gyökérzet, zöld Toyota, némi fű) akkor bizton állíthatjuk, hogy eredményes napot zártunk.
A horgászok nyelvezete igen furcsa volt elsőre. Például gőzöm sem volt, hogy mi az a pellet vagy az ereszték. Már ezt is tudom. Sőt azt is, hogy ha fáradt fütyiként fekszik az úszód a víz felszínén, akkor az eresztéken kell állítani valamint nem árt még némi ólmot rátenni. Ha viszont izgalmi állapotban, fel-le ugrál, akkor kapás van (70%) és illene bevágni. Ha meg abszolúte nem látod és az orsó kerreg, akkor nem a furcsa zaj forrásáról érdeklődsz, hanem bevágsz, mert kapás van (100%) és a hal már viszi. (Itt halkan megjegyzem, hogy akkor sem látod az úszót, ha az egy a hátad mögött parkoló Toyota tetőcsomagtartójában van elakadva!)
h6HoSzóval jó dolog a horgászat, de szerintem nem nyugtat. Legalábbis engem nem. Inkább a koncentráló képességet fejleszti. Egy napon keresztül figyelni a tőlünk minimum 6 méterre elhelyezkedő 20cm-es színes műanyag darabot (ez az úszónk), úgy, hogy közben ne aludjunk el, sőt a legkisebb mozdulatára reagálni tudjunk, na az kérem nem semmi. Olyannyira unalmas, hogy szinte idegesítő. Mikor nem mozdult kétségek közt őrlődtem. Vajon van e rajta csali, vagy már leették, leesett róla? Vagy egyáltalán jó csalit használok, vagy cseréljem nadályra a pelletet vagy esetleg kukorica kéne a horogra? Amikor pedig megmozdult, ott volt a nagy kérdés: Bevágjak, vagy sem? Ennek eldöntésében Roland sokszor segített a BÉLÁM!!! felkiáltással.
Na ez a bevágás sem egyszerű. Finoman, mégis határozottan és gyorsan kell megrántani a botot fölfelé, mely során a horog beleakad a hal szájába. Ha jól csináljuk. Ha úgy csináljuk, mint eleinte én, akkor a határozott felrántásra
a, elszakad az előke, az úszó pedig torpedóhoz hasonlóan kirepül a vízből (ezért ajánlatos olyan helyen pecázni, ahol nincs az ember mögött semmi értékes, vagy a tulajdonosánál erősebb, esetleg a tulajdonos nyugodt és megértő)
b, nem szakad el az előke, és az úszó plusz az ólomnehezék sokkal nagyobb tempóban repül ki a vízből (szerencsére az autó tulajdonosa elállt mögüllem)
c, a damil szakad el (kigubancolni, újraszerelni)
Viszont ez is sport (állítólag féfias), amiből meg lehet élni és aminek szurkolótábora is van. És a lustáknak is kedvez, hiszen nem kell fémdarabok alatt görnyedni testépítés címén. Viszont hogyan csajozunk? Mert a bot (mármint a pecabot) mérete nem meghatározó. Viszont a méret a lényeg (mármint a kifogott hal mérete). De kevés olyan horgász van aki már fogott akkora halat, hogy nem kell hazudnia. Ezt a csajok is tudják (gondolom én), tehát szkeptikusan fogadják azokat az élménybeszámolókat, amelyek arról szólnak, hogy cápát, mit cápát bálnát fogott az illető. A sörhasú szemüveges pecás viszont nem alapozhat az esztétikai meggyőzésre. Akkor?

Tisztelt állatvédők! Minden általunk kifogott halat halpárnára tettünk. Igyekeztünk a horgot szakszerűen és gyorsan eltávolítani. A halak sebeit minden esetben ferőtlenítettük!  A sokkhatás elkerülésére érdekében Beethovent játszottunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mastadoc.blog.hu/api/trackback/id/tr31148775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása